Locuz

De naam Locus is Latijn voor meetkundige plaats. In de middeleeuwen betekende Locus ook wel plek of dorp.
Eigenlijk 'the place to be' om een verzameling mensen, en specifieke beroepen tegen te komen.
En dat is wat je bij ons ook aantreft.
Locuz bestaat uit een verzameling specialisten met verstand van software-enginering, vertaald naar de specialismen cashless betalen, toegangscontrole, gamification, app- en webbouw. Maar inmiddels ook naar creatieve marketing met gebruik van deze technieken.
Locuz is in 2000 opgericht en gevestigd in Amsterdam.

Missie Cashless

Wij houden van sport. Want sport is leuk en sport is emotie. Dat zie je aan de mensen die ervan genieten: de fans. Fans zijn geïnteresseerd in alles wat met de club te maken heeft. En zijn daarom al vaak op voorhand zulke tevreden klanten. Onze missie is om de sportbeleving voor zowel deze fans als de organisatoren te maximaliseren. Het Starnet systeem voor de integratie van cashless betalen, toegang en marketing richting (sport)fans maakt dat optimaal mogelijk.

Het Starnet systeem

Het Belgische Starnet systeem is de Mercedes onder de betaal- en toegangscontrolesystemen in sport- en evenementenmarkt. Het integreert moeiteloos cashless betaaloplossingen, toegangscontrole, accesmanagement en data driven marketing.
Locuz is voor Nederland officieel agent van Starnet.

Cashless: veilig en handig

Voor fans doen we dat onder andere door makkelijk cashless betalen aan te bieden. Via een contactloze (club) betaalkaart, of in de toekomst via een app op de telefoon. Opwaarderen kan eenvoudig via opwaardeerpunten in het stadion of online via een mobiel platform. Zowel club als fan profiteren hiervan. Een snellere afhandeling aan de cashless betaalterminals genereert meer omzet en geeft real time inzicht in de financiën. Bovendien vermindert het ontbreken van cashgeld fraude. De fan hoeft simpelweg minder lang in de rij te staan en krijgt sneller z’n biertje.

Leer je fan kennen via het Mobiele platform

Het Locuz communicatieplatform achter de cashless betaaloplossing is een beproefde manier om met fans te communiceren. Wie z’n fans goed kent kan ze op maat bedienen. Onze marketingafdeling kan u adviseren over creatieve fan acties of deze voor u verzinnen. We hebben zelfs een abonnementsvorm voor onze “marketingmanager op afstand”. De combinatie van slimme marketing en de laatste mobiele- en digitale technieken zorgt voor meer fun voor de fan en daardoor een verhoging van de klantwaarde voor de club. Meer business dus. Zo is uiteindelijk iedereen blij.

Cashless betalen: de toekomst

Betalen is volop in ontwikkeling. Het gebruik van cashgeld in het betalingsverkeer loopt snel terug ten gunste van Pin. Per 1 januari 2015 is bovendien de chipknip verdwenen. Hiervoor in de plaats komen er steeds meer cashless betaaloplossingen. De meest financiële partijen komen met een eigen variant. Visa gokt op de smartphone in samenwerking met Vodafone, Mastercard introduceerde inmiddels contactloos betalen 'tap n go'. ABN en ING gaan voorlopig niet verder dan hun bankpassen geleidelijk uit te rusten met Near Field Communication (NFC) chips. Door het gebrek aan met NFC-chips uitgeruste smartphones vullen ze het mobiel NFC-gat voorlopig met de contactloze pas.
Inmiddels hebben ruim bijna vijf miljoen ING-klanten een pinpas met NFC-chip. ABN AMRO maakt iets minder vaart met de uitrol van nieuwe passen. Zo’n 650.000 ABN AMRO-klanten kunnen momenteel eveneens contactloos betalen. Apple's betaalmethode Apple Pay is voortvarend van start gegaan in de Verenigde Staten. Volgens cijfers van analistenbureau ITG was de betaalmethode in December 2014 goed voor ongeveer 1 procent van alle creditcard-betalingen.